Blagajniku oteo torbu sa 57.000 maraka

Teško razbojništvo dogodilo se u ponedjeljak u 9.40 sati u ulici Roncadelle u Zavidovićima. Za sada nepoznata osoba napala je B. I., radnika zavidovićke Tvornice montažnih kuća.

Dva udarca

Kako saznajemo od dobro obaviještenog policijskog izvora, blagajnik te firme izašao je iz kruga preduzeća s torbom u kojoj je bilo 57.000 KM. Krenuo je u banku kako bi položio novac za dnevnice radnika i druge obaveze.

Svega pedesetak metara od kapije preduzeća napao ga je mlađi muškarac i ukrao mu torbu s novcem.

Policijskim istražiteljima ispričao je kako je još od kapije firme primijetio da ga neko prati. Vrlo brzo je zadobio dva udarca u lice i srušio se na ulicu. Lopov je uzeo torbu s novcem i otrčao u krug bivšeg preduzeća “Centar”, odakle se, preskočivši ogradu, udaljio prema hotelu “Kristal”.

Radnik Tvornice montažnih kuća ispričao je kako je riječ o muškarcu ne starijem od 40 godina, veoma brzom, tamnije puti. Na njegovom vratu je zapazio tetovažu, a bio je u crvenoj majici i crvenom šorcu. Očevidaca nije bilo.

U Tvornici montažnih kuća potvrdili su za “Dnevni avaz” da je napadnut njihov radnik. Demantirali su priče da je ukradena torba u kojoj se nalazio novac namijenjen za plaće uposlenika.

Prvi slučaj

- Nije tačno da je u torbi bio novac kojim su se trebale osigurati plaće radnicima. Naši radnici lične dohotke dobivaju na bankovni račun. U pitanju je bio novac namijenjen za plaćanje dnevnica i drugih obaveza prema radnicima, odnosno poslovnim partnerima. Ovo je prvi put da je izvršeno ovako veliko razbojništvo nad našim radnicima. Sigurni smo da će policija brzo naći počinioca – kazali su nam u zavidovićkom preduzeću, ističući da isplata plaća radnicima neće kasniti.