Blizu 200 migranata iz Velike Kladuše stiglo na GP Maljevac

Snežana Galić, portparolka MUP-a USK za N1 je kazala da se grupa oko dvije stotine migranata nalazi na području graničnog prijelaza Maljevac i da je jedna traka blokirana ali da se i dalje nesmetano odvija promet putnika i robe.

O prisustvu migranata na području graničnog prijelaza Maljevac, Hukića Brdo obavještene su granične policije Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

"Oko dvije stotine migranata se nalazi već na području graničnog prijelaza Maljevac, Hukića Brdo. Još uvijek granica nije blokirana. Normalno se odvija promet i robe i ljudi na graničnom prijelazu. Samo je jedna traka blokirana. Otvoren je granični prijelaz. Obavještena je naša granična policija i graničns policija Hrvatske. Naši policijski službenici su na terenu", istakla je Galić.

Galić ističe da protesti u Bihaću koji su i za danas najavljeni putem društvenih mreža nisu najavljeni policijskoj stanici u Bihaću.

"Policijska stanica u Bihaću nije dobila nikakiav zahtjev od organizatora skupa tako da nije mogla dati odobrenje. Pratimo situaciju tako da ćemo u skladu sa zakonom i situacijom postupiti",naglasila je Galić.

Hotel Sedra napustila je grupa od 89 migranata koji su se zaputili ka Bihaću.

"Grupa od 89 migranata je krenula iz Sedre, porodice sa djecom krenuli su ka Bihaću. Patrola obezbjeđuje njihovo kretanje". kazala je ona.

Galić je istakla da za sada nisu poznate namjere gdje su se migranti uputili, da li samo do Bihaća ili će nastaviti put ka graničnom prijelazu.

Image