Bogataš o kojem bruji srednja Bosna: Vratio se i investirao ogroman novac

Davor Ivoš
U posljednje vrijeme pažnju u Bugojnu privlači mladi investitor Davor Ivoš. Vlasnik je nekoliko ugostiteljskih objekata, koji su među najpopularnijim u tom gradu, a preuzeo je upravljanje nogometnim klubom Iskra čiji je glavni financijer.

Pokreno je izgradnju novog stadiona, a nedavno je igračima kupio novi autobus. Osim toga, planira i novu investiciju – izgradnju staračkog doma u vrijednosti od 4 milijuna KM Prema pisanju lokalnih medija, Ivoš pažnju Bugojanaca najviše privlači izrazito skupim automobilima, koji odudaraju od realnosti ovog malog mjesta.

U razgovoru za Bugojno Danas ovaj 37-godišnjak pojasnio je odakle mu toliki novac. – Obitelj Ivoš je dugo godina vlasnik jednog poduzeća u Švicarskoj koje pravi i montira montažne objekte, a ja sam generalni direktor poduzeća i glavni inicijator obiteljskih investicija u Bugojnu. Sav materijal koji je moguće dobavljamo iz Bugojna i BiH, čime jačamo ekonomiju naše zemlje i radnu snagu u BiH – kazao je on.  Dodao je kako je rođen u Bugojnu i da voli taj grad.

– Zarađeni novac u Švicarskoj ulažem u svoje Bugojno, u svoje objekte koji su već izgrađeni - Nukleus, Janus, Swiss Lounge, a sada je u izgradnji i stadion Jaklić. Pored velikih ulaganja, izdvaja se još jedna velika investicija, a to je starački dom u Goruši, odnosno staračka rezidencija koja će brojati 140 apartmana, a ukupna investicija u narednih godinu i pol dana će iznositi 4 milijuna maraka – ističe Ivoš.

Upitan je i o tome zašto često mijenja luksuzne automobile.

– Da, istina je, to mi je velika mana, previše novca trošim na luksuzne i sportske automobile, ponekad se pitam je li pametnije negdje drugo uložiti taj novac. U tim autima mogu uživati jer radim 20 sati na dan i u vožnji spajam ugodno s korisnim, ali opet sa srcem ulažem u društvene i humanitarne potrebe – kazao je on.

Odlučio je i da se kandidira za predstojeće izbore za Općinsko vijeće Bugojno i imat će svoju listu, piše Bugojno danas.

– Ljudi na listi će biti pismeni, obrazovani i pošteni. Danas se svatko bavi politikom, ali tu malo tko ima kvalitetu i poštenje, kao što treba biti slučaj kada uđete u politiku s ciljem da mijenjate stvari na bolje. Očekujem veliku podršku građana jer sam se dokazao i kao poduzetnik i kao Bugojanac – naveo je Ivoš, prenosi Oslobođenje. 

– Ja svojim djelima ukazujem na njihov nerad. Na mojim djelima se vidi što bi se moglo kad bi se željelo. Dokaz sam što jedan čovjek sam pokrene, a što bi se moglo tek kad bi drugi radili svoj posao za koji su zaduženi i za koji su plaćeni. U inat svim koji tvrde da je nešto nemoguće, ja to gledam kao svoj životni izazov i u ovome sam bio najuspješniji u svojoj karijeri do