Boračke organizacije iz Bužima stale u odbranu Bunić Agana

Koordinacija boračkih udruženja općine Bužim oštro se protivi bilo kakvoj uspostavi vlasti sa Laburističkom strankom koju je osnovao ratni zl*činac Fikret Abdić.

Na sjednici Koordinacije boračkih udruženja Općine Bužim, a koja je sazvana po pitanju potpisa za sazivanja vanredne sjednice Skupštine Unsko sanskog kantona i uspostavljanja nove parlamentarne većine gdje je i stranka osuđenog ratnog zl*činca i izdajnika Bošnjačkog naroda na prostoru našeg kantona Fikreta Abdića ne možemo, a da se čudom načudimo odkud legitimno izabranim predstavnicima drugih političkih stranaka tolika hrabrost i drskost da pogaze šehidsku krv i sve patriote ove države i formiraju vlast sa ratnim zl*čincem.

Koordinacija boračkih udruženja općine Bužim oštro se protivi bilo kakvoj uspostavi vlasti sa Laburističkom strankom koju je osnovao ratni zl*činac Fikret Abdić.

Gospodo vi koji ste pregovarali i dogovorili takvu vlast morate znati da ste izdali BiH i sve poginule pripadnike 505.Viteške brigade i sve patriotske snage.

Iskreno se nadamo ako ne budete odgovarali na ovom prolaznom svijetu, odgovarat će te na onom drugom bolje i pravednijem pred 479 bužimskih ako Bog da šehida, od kojih je od izdajničke ruke poginulo 286.

Naši borci, komandiri i komandanti stalno su govorili sa svakim možemo dogovarati i pregovarati ali sa izdajnicima Bošnjačkog naroda nikada. Ovim putem se javno zahvaljujemo našim zastupnicima Aganu Buniću, Zikriji Durakoviću i Nisvetu Jusiću što nikada neće i nisu podržali formiranje parlamentarne većine sa strankom osuđenog ratnog zl*činca Fikreta Abdića.

Image