Borba za Univerzitet: Dok nam se Univerzitet u Bihaću gasi, predstavnici univerziteta drugih gradova po Krajini prezentiraju svoje programe!

Home

Borba za Univerzitet: Dok nam se Univerzitet u Bihaću gasi, predstavnici univerziteta drugih gradova po Krajini prezentiraju svoje programe!


Prošlog petka je trebala biti održana Skupština Unsko-sanskog kantona, a neusvajanje dnevnog reda je bilo vrlo vjerovatno rezultat činjenice da na dnevni red nije uvršten privremeni Upravni odbor Univerziteta u Bihaću.

I tako dok se i politika, ali i uposlenici Univerziteta, rukovodstvo Univerziteta bave sa pozicijama, broj studenata je sve manji, a činjenica da imamo još srednjoškolaca za upis je potvrđena proteklih dana kada smo na “ulicama Bišća” mogli vidjeti, što je uredno dokumentovala i RTVUSK, predstavnike Univerziteta u Tuzli, koji prezentiraju u Bihaću svoje studijske programe.

Univerzitet u Bihaću radi bez Upravnog odbora preko pola godine, trenutno u Senatu nema sukoba jer su zadovoljeni interesi pojedinaca, a interesi građana, trenutnih i budućih studenata su na zadnjem mjestu.

Botanička bašta, kineziološki institut, “nastava na daljinu” te razni projekti u koje je “uloženo” masu sredstava samo su predstava za javnost, ništa od toga u ovom momentu ili ne postoji ili ne služi svrsi, o čemu ćemo pisati u narednim danima.

Profesori u borbi za fotelje i projekte su stavili po strani nauku i studente, broj studenata je sve manji, a nauke uskoro neće biti ni u udžbenicima.

 

(Izvor: USN.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 12/05/2017 - 19:06

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top