Borila se kao lavica, ali njeno srce nije izdržalo

donna
Na današnji dan 2017., svoju životnu borbu izgubila je Azra Kolaković, poznatija kao Donna Ares

Na današnji dan 2017., svoju životnu borbu izgubila je Azra Kolaković, poznatija kao Donna Ares, koja se dugi niz godina borila protiv opake bolesti koju je uspjela pobijediti dva puta. Svojim primjerom Azra nam je pokazala s koliko snage se čovjek može boriti s ovom bolešću, samo ako tako odluči. Nije se dala, no, na žalost u 41. godini izgubila je najvažniju bitku, onu za život. Iza nje je ostala porodica i vjerni fanovi koji je se i danas često prisjete komentarom ispod posljednje fotografije na društvenim mrežama.

- E moja Donna... Gledam tvoje slike... Kako si se samo borila lavice moja ... Žao mi je što nisi uspjela... Uvijek sam te voljela... Tvoji hitovi vječno će da žive.. Počivaj u miru Božjem lavice – samo je jedan od komentara iskod posljednje fotografije na Instagramu.

Donna Ares, iako teško bolesna i iscrpljena, samo dva mjeseca prije smrti s publikom je podijelila da se razvodi od svog supruga Džavida Ljubovicija, a taj potez mnoge je iznenadio. Ona je tada uz poruku u kojoj navodi da je sve gotovo između njih objavila fotografiju na kojoj je crvenom bojom precrtala njih dvoje. Čak ni na njenoj smrtovnici porodica nije navela njegovo ime.

Pet mjeseci poslije Donnine smrti prvi put je viđen i Džavid, za vrijeme promocije duetske pjesme „Hej živote druže“ koju su snimili Džej i Boban, a tom prilikom je izjavio kako pjevačici ništa ne zamjeri, kao i da je uvjeren da ona nije mislila ništa loše.

Kada čovjek dođe u fazu gdje je svjestan da odlazi, ne treba mu zamjerati na to što kaže. Pa tako nisam ni ja, jer je to ipak sama ona znala, to je bolest. Mi koji nismo prošli kroz to ne možemo pričati o tome, ali ona i ja smo prošli kroz razne faze i znamo u našim srcima da nikada ništa loše ne mislimo o našem braku. Ne zamjeram joj ni na čemu, jer znam da u dubini duše nije mislila ništa loše. Pogotvo kada to ode na mozak i glavu, to sve ode u drugi pravac – ispričao je tom prilikom za Blic Džavid i time dao odgovor na glasine da su htjeli da se razvedu poslije pet godina braka.