Boris Tadić: U Vučićevoj Srbiji ne hapse oni koji prave murale ratnim zločincima i slave ih, već oni koji izražavaju bunt protiv toga

asd
Podrška Aidi Ćorović i svima koji imaju hrabrosti da se suprotstave režimu koji slavi zločine, poručio je bivši srbijanski predsjednik

Bivši predsjednik Srbije Boris Tadić izrazio je u utorak podršku aktivistici za ljudska prava Aidi Ćorović, koja je privedena nakon što je jajima gađala mural ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Tadić je istakao kako se “u Vučićevoj Srbiji ne hapse oni koji prave murale ratnim zločincima i slave ih, već oni koji izražavaju opravdani bunt protiv toga”.

“Podrška Aidi Ćorović i svima koji imaju hrabrosti da se suprotstave režimu koji slavi zločine”, poručio je bivši srbijanski predsjednik.

I dalje su kod murala prisutne policijske snage koje “čuvaju mir i red”, kako je saopšteno iz MUP-a Srbije.

 Aida Ćorović, koja je ranije danas privedena nakon što je bacila nekoliko jaja na mural ratnog zločinca Ratka Mladića na uglu Njegoševe i Alekse Nenadovića u Beogradu, puštena je iz policije. Aktivisti sa porukom “mural mora pasti” zbog njenog privođenja okupili su se ispred Doma sindikata.