Bosanac kod “jarana” u Beču kupio lažne pečate za pasoš kako bi mogao ostati duže od 90 dana u EU!

G

Granični policajci su u subotu, 4. studenoga/novembra, oko 15 sati, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na ulazu u Republiku Hrvatsku, kontrolirali autobus (nacionalnih registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine), vozača, putnike i prtljagu.

Prilikom pregleda putne isprave od 24-godišnjaka (državljanin Bosne i Hercegovine), policijski službenici u posumnjali da su granični numeratori (pečati) graničnih prijelaza krivotvoreni, te je njihova sumnja provjerama i daljnjim radom potvrđena.

Image removed.Policijski službenici za prekogranični kriminalitet su utvrdili da je osumnjičeni tijekom ove godine na području Beča od nepoznate osobe za određeni novčani iznos pribavio nekoliko krivotvorenih graničnih pečata kako bi mogao duže boraviti na teritoriju Europske unije, piše GPM.

Policijski službenici protiv osumnjičenog podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave. Također je 24-godišnjaku odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku zbog neposjedovanja valjane putne isprave, navodi u saopćenju PU brodsko posavska.