Nevjerovatna dosjetljivost: Bosanac pronašao način da izbjegne zabranu ulaska u Austriju

Granica
Policija Gornje Austrije izvijestila je o zanimljivom slučaju hapšenja državljanina BiH u ovoj austrijskoj pokrajini. U utorak, 28. aprila, u 9.35 sati, policajci u Traunu spazili su starog poznanika.

Bio je to je 38-godišnji državljanin BiH kojeg su svojevremeno uhapsili zbog trgovine drogom nakon čega je dobio zabranu boravka i ulaska u Austriju.

Tokom provjere kod Bosanca su pronađene manje količine heroina i speeda, no najveće iznenađenje bila je bh. lična karta koju im je pokazao. Na dokumentu je bilo prezime drugačije od onog koje je Bosanac imao tokom prethodnog boravka i hapšenja u Austriji.

Državljanin BiH je tada priznao da je u svojoj domovini izvršio službenu promjenu prezimena kako bi s novim mogao izbjeći zabranu ulaska u Austriju. Iako je do 2027. godine imao zabranu ulaska u Austriju, Bosanac je već neko vrijeme s novim prezimenom živio u Traunu kod svoje životne partnerice, prenosi RadioSarajevo.

Nakon hapšenja Bosanac je predat odjeljenju za strance u Welsu, a okružnom tužilaštvu u Linzu prijavljen je zbog posjedovanja opojnih supstanci.