Bosanska Krupa će vršiti dezinfekciju ulica u središtu općine u svrhu prevencije od koronavirusa

Dezinfekcija

Obavještavaju se pravna i fizička lica da će, u skladu sa Odlukom o proglašenju stanja nesreće uzrokovano pojavom koronavirusa na području općine Bosanska Krupa Općinskog štaba civilne zaštite, JKP „10. JULI“, PVJ i DVD-ovi u svrhu prevencije od koronavirusa i uređenja životnog prostora, 18. 3. 2020. godine (srijeda), u vremenskom periodu od 14 – 22 sata, vršiti pranje i dezinfekciju ulica u središtu općine (Trg Alije Izetbegovića, Sokak, 511. slavne bbr, Patriotska liga, Maršala Tita, Mahala, Prvomajska, Branilaca grada), ulica u Bosanskoj Otoci i Jezerskom. Poslije ovih ulica vršit će se pranje i dezinfekcija najfrekventnijih ulica u ostalim mjesnim zajednicama.

Kako bi se pranje i dezinfekcija izvršila što brže i kvalitetnije, građani Bosanske Krupe su dužni izbjegavati parkiranje motornih vozila na javnoj površini u naznačenom vremenskom periodu. Ukoliko je parkiranje neophodno da traje što je moguće kraće. Posebno u ulici Sokak gdje veliki broj vozila onemogućava kvalitetno pranje i dezinfekciju.

Čiste i uredne ulice zajednički su interes svih građana Bosanske Krupe, zbog toga ih pozivamo na saradnju. Napominjemo da će postupanje po ovoj obavijesti kontrolisati komunalni inspektor i pripadnici Policijske stanice Bosanska Krupa.