BOSANSKA KRUPA: Općinski štab CZ donio naredbe koje se tiču kretanja vozača teretnih vozila i rada benzinskih pumpi i apoteka

Krupa

 

Općinski štab civilne zaštite Bosanska Krupa na današnjoj telefonskoj sjednici donio je dvije nove naredbe, odnosno dopunio i izmijenio prethodne koje se tiču kretanja vozača teretnih vozila i rada benzinskih pumpi i apoteka.

 

Naime, naredbom Općinskog štaba od 23. marta do daljnjeg je obustavljen rad ugostiteljskih objekata, svih frizerskih, kozmetičkih salona, drogerija, butika i sl. Današnjom naredbom precizirano je da se obustava ne odnosi na benzinske pumpe i apoteke čiji se rad organizuje od 00-24 sata.

 

Drugom naredbom je precizirano da iz zabrane kretanja građana na području općine Bosanska Krupa od 18.00 do 5.00, odnosno za vrijeme policijskog sata, izuzimaju i vozači teretnih vozila u domaćem i međunarodnom transportu. Navodi se da su vozači, domaći i strani državljani, dužni posjedovati potvrdu o angažovanju sa navedenim datumom i vremenom početka angažovanja kojom se dokazuje poštovanje mjere izolacije.