Bosanska Krupa - Pomoć socijalno ugroženim

Donacija
- U pomoć socijalno ugroženim građanima Bosanske Krupe, te osobama starijim od šezdeset i pet godina kojima je zabranjeno kretanje, od proglašenja stanja prirodne nesreće u Federaciji BIH, uključili su se članovi Kajak-kanu-kluba „Kormoran“.U posljednje četiri godine djeluju kao pripadnici Općinske službe za spašavanje na vodi i pod vodom. Ovih dana imaju pune ruke posla a u izvršavanju zadataka susreću se i s nizom problema

BOSANSKA KRUPA,1. aprila -  Tarik Halkić s trojicom svojih kolega,a prema spiskovima Centra za socijalni rad, koordinira sve aktivnosti na pakovanju i distribuciji paketa osnovnih životnih namirnica, koje svakodnevno od jutra do mraka, otpremaju korisnicima pomoći. Tim čini devet osoba, koji u dva kombi-vozila stižu i do najudaljenijih i često nepristupačnih lokacija.

 Zahvaljujući donatorima, pomoć su uspjeli dostaviti još  i za polovinu od 120 novih korisnika. Na raspolaganju su i osobama starijim od šezdesdetpet godina, kojima po pozivu i narudžbi, kako kažu, namirnice dostavljaju na kućnu adresu.   Pored 150 paketa, koje je osigurala Općina Bosanska Krupa, donatori će, kako kaže Halkić, za najugroženije osigurati dodatnih stotinu paketa.Akcijom pomoći pozitivno su iznenađene Jasminka Demirović i Senija Velagić. 

 Pomoć je u ovakvoj situaciji, dobrodošla i Esmiru Makiću iz Baštre kod Bosanske Otoke, koji  prehranjuje još četiri člana svoje porodice.

Uz pomoć policije i  Doma zdravlja, ovi vrijedni momci, provjeravaju i to da li se naši građani , koji dolaze iz inostranstva, pridržavaju propisanih mjera kućne izolacije. Njihov broj je u opadanju, tvrdi halikić, jer je sve više onih ,kojima je period od 14 dana već istekao.