Bosanska Krupa: Realiziran projekt omladinske banke i partnera

omladinac
U Bosanskoj Krupi organizirana je prezentacija uspješno realizovanih projekata kroz program 'Omladinska banka' Bosanska krupa u 2021. godini.

Prezentaciji su prisustvovali načelnik općine, direktor programa iz Fondacije 'Mozaik' Željko Pauković , članovi odbora i neformalnih grupa. Ovom prilikom mladi su predstavili svoje projekte i promjene koje su pokrenute nakon njihove realizacije...

Općina Bosanska Krupa svake godine podrži sve projekte koji prođu kroz Omladinsku banku Bosanske Krupe. Bitno je naglasiti da su svi projekti sa kojima se apliciralo zadovoljili uslove iz javnog poziva.

Ono što nam je važno da imamo mlade ljude koji hoće da rade, koji znaju i pišu projekte i koji su kroz svoje projekte dali ogroman doprinos našoj zajednici, kaže uz ostalo bosanskokrupski načelnik Almin Halitović.

Osim Halitovića i direktor programa Fondacije 'Mozaik' Željko Pauković iskazao je svoje zadovoljstvo radom Omladinske banke kao i partnerskim odnosom Općine i fondacije. Ponosni smo na devet godina partnerstva, jedan mikobiznis vrijedi 2.000,00 maraka, do sada je realizovan 161 projekt u vrijednosti 385 hiljada maraka.