Stručna služba Bosanska Krupa: Vatru gasi – brata spasi! (FOTO)

Bosanska Krupa – Dana 31.03.2018.godine održana je 120. godišnja opća a IV-a redovna izvještajno-izborna sjednica skupštine u 30 sazivu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bosanska Krupa.

 

Na sjednici su razmatrana i usvojena izvještajna akta  radu i finasijama za 2017. Godinu. Također su razmotreni i usvojeni planska akta i to Plan rada, Finasijski plan, Plan i program obuke za 2018. godinu.

 

 

 

U izbornom dijelu je izabrano novo rukovodstvo skupštine, novi članovi radnih tijela/odbora skupštine, zamjenjen jedan od članova Upravnog odbora te potvrđen novi mandat dosadašnjem predsjedniku UO i društva.

 

Dosadašnje rukovodstvo skupštine predsjedavajućeg Esmira Bećirevića i njegovu zamjenicu Eminu Gerzić su zamjenili predsjedavajuća Nermina Avdagić i njen zamjenik Denis Džajić.

 

 

DENIS1.png

 

Za predsjednika upravnog odbora i vatrogasnog društva je izabran novi odnosno dosadašnji predsjednik Kenan Mulalić.

 

U cilju zadržavanja statusa omladinske organizacije izvršena je zamjena jednog od članova upravnog odbora tako je Esmeraldu Bećirević zamjenila Amra Samardžić.

 

Ovakvim kadrovskim rješenjima je dana bezrezervna podrška mladim  a naročito vatrogascima ljepšeg spola.

 

Usvojene su i odluke o priznanjima i odluka o počasnim članovima.

 

Kao poseban respekt prema živućim članovima, koji su naročito u predratnom vremenu  baštinili tradiciju dobrovoljnog vatrogastva u Bosanskoj Krupi, odlukom skupštine su isti iz statusa aktivni članova prevedeni u počasne članove društva.

 

KRUPA1.png

 

Dodjeljena priznanja donatorima i plakete počasnim članovima će biti uručene naknadno na svečanoj sjednioci skupštine povodom obilježavanja 120 godina tradicije vatrogastva i osnivanja DVD-a Bosanska Krupa..

 

Kroz usvojene planove rada i plan obuke u toku 2018. godine će se dati poseban akcenat na obuku i edukaciju članova kao i kroz implementaciju započetih projekta opremanje dobrovoljne vatrogasne jedinice.

 

Sve ove aktivnosti imaju za cilj unaprijediti sistem zaštite i spašavanja u svrhu smanjenja rizika od prirodnih i drugih nesreća na području općine Bosanska Krupa.

 

krupa2.png

 

Kroz, u ranijem periodu, donijetu Strategiju razvoja društva za period 2016 – 2019 ali donijete planove rada za 2018. godinu zvanično su otpočele pripreme za obilježavanje 120 godina dobrovoljnog vatrogastva na području Bosanske Krupe koje se obilježava tokom 2018. godine.

 

Na pomoć!    Vatru gasi – brata spasi!

                                                        

 

(Stručna služba DVD-a Bosanska Krupa)