Bosanska Krupa: Za izgradnju igrališta "Pištaline" osigurana sredstva u iznosu 80.730,00 KM

.

U kabinetu gradonačelnika Bosanske Krupe upriličeno je potpisivanje ugovora za izgradnju igrališta Pištaline". Ugovor su potpisali gradonačelnik Armin Halitović i predstavnik izvođača radova doo „Euro Cop Invest", direktorica Neida Omerćehajić. Ukupna vrijednost danas potpisanog ugovora je 80.730,00 KM.


Potpisivanju ugovora prisustvovali su i kantonalna zastupnica Ifeta Kadić, zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Šemso Hadžipašić i vijećnik u Gradskom vijeću Midhad Arnautović.


"Grad Bosanska Krupa nastavija ulagati značajna sredstva u sportsko-rekreacionu infrastrukturu na čitavom području grada. Nedavno smo potpisali ugovor za prvu fazu izgradnje igrališta u Jezerskom ukupne vrijednosti 80.000,00 KM, a evo danas smo potpisali ugovor za prvu fazu rekonstrukcije i uređenja školskog igralište „Pištaline" ukupne vrijednosti 80.730,00 KM, a do kraja oktobra će se završiti i rasvjeta na SRC Bare.

Drago mi je da ćemo u narednom periodu realizirati ove značajne projekte, a sve kako bi djeca, ali i svi sportski kolektivi na području grada dobili još bolje uvjete za bavljenje sportskim aktivnostima" izjavio je ovom prilikom gradonačelnik Armin Halitović.


Početak radova na izgradnji igrališta očekuje se u narednim danima.