Bošnjaci i Srbi izabrali predstavnike klubova, zapelo među Hrvatima

Mostar
Bošnjaci i Srbi su u Gradskom vijeću Mostara izabrali predstavnike klubova naroda, ali se zapelo na Hrvatima jer je jedna njihova vijećnica odsutna zbog bolesti.

 

U Gradskom vijeću Mostara Bošnjaci su izabrali Zlatka Guzina za predsjednika Kluba Bošnjaka, a Srbi su za svoj predsjednika Kluba izabrali Velibora Milivojevića, dok Hrvati svoj predstavnika Kluba nisu mogli izabrati.

Razlog tome je izostanak vijećnice Boške Čavar, jer kako je utvrđeno poslovnikom ona ne može glasati online zato što prisegu mora položiti pred Gradskim vijeće.

Vijećnica Irma Baralija je postavila pitaje hoće li biti statutarna bilo koja odluka bez glasa Boške Ćavar, jer prema poslovniku treba biti prisutno 35 vijećnika.

Nakon toga je tajnica Gradskog vijeća Marija Soldo objasnila kako je 2008. godine jedan vijećnik bio u bolnici, te da se formirala komisija koja ga je posjetila kako bi on glasao u kuverti , a zakletvu položio naknadno.

Međutim to ovoga puta s obzirom na koronavirusa nije moguće, a poslovnik koji je iz 2004. godine ne poznaje online rad. Zbog toga je predložena polusatna pauza kako bi se vijećnici konsultovali o nastavku rada Gradskog vijeća.

Posjetimo nakon utemeljenja klubova predstoji izbor predsjednika i zamjenika predsjednika Gardskog vijeća Mostara, a potom izbor gradonačelnika.