HEFTIČNJAK: Lupa ko Ramo po diviziji

heft255

U rubrici ''Heftičnjak'' analiziramo i komentarišemo ključni događaj u sedmici iza nas. Tema sedmice je Ramo Isak, federalni ministar MUP-a i čovjek koji se ove sedmice verbalno obračunava s Miloradom Dodikom i svima koji se s njim ne slikaju. 

Milorad Dodik već više od dvije decenije maltretira građane Bosne i Hercegovine, isijava mržnju i stalno prijeti. Ali kao da njegov politički rok ističe, a u Federaciji mu najviše parira Ramo Isak. On se i njegova porodica, uključujući i dva sina, igrom slučaja i trgovine našla u vlasti, pa s poziciji federalnog ministra unutrašnjih poslova Isak svake sedmice verbalno odgovara Dodiku i svima koji se, valjda, ne žele fotografisati s njim. Jer čovjek tvrdi da nema grada kada dođe da ne nastane opšta pometnja da se s njim ljudi ne slikaju. Nakon što američke sankcije konačno počinju djelovati, a Milorad Dodik namjerava ponovo platu primati u koverti, Isak mu se nagovorio: ''Pa ti ni novac s bankomata nisi u stanju podići, a glumio bi lidera. Ti koji si persona non grata u šalter salama komercijalnih banaka. Seoska varalico!"

 

Nadalje je očajnički politički miting "Srpska te zove" u Banjoj Luci okarakterisao da Srbi u našoj zemlji ne podržavaju politiku SNSD-a i Milorada Dodika, te da je u isto vrijeme skup je poslao jasnu poruku civiliziranom svijetu o odnosu vladajuće strukture bosanskohercegovačkog entiteta RS-a, ali i Republike Srbije prema zločinu genocida i etničkom čišćenju. Kako je Isak komentarisao Dodika, nije se usudio kod Avde Avdića u Istrazi da osudi fizički obračun u kojem su učestvovali njegovi sinovi. On ih je zaštitio i poručio da se ''ne boji nikoga osim dragog Allaha''. Dok sinove štiti, Dodika već vidi da će biti presuđen i da će ga ispratiti u Vojkoviće. 

I ono što je degutantno, Isak je najavio da će napraviti skup druženja na Smetovima pored Zenice kada se usvoji Rezolucija o osudi genocida u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama. Kao da je vrijeme da se na žrtvama genocida prave teferiči i druženja!!! Ali to je Ramo Isak, prvi verbalni pendrek Federacije – čovjek ovog vremena u kojem su srozane sve vrijednosti, od profesionalnih do intelektualnih. Čovjek koji lupa ko Maksim po diviziji i koji će za ove naše prostore zamijeniti čuvenog Maksima.