Bošnjačko društvo RUH: Konkurs za najljepšu pjesmu inspirisanu mjesecom Ramazanom priveden kraju

Ramazan
Pristigao je veliki broj pjesama iz mnogobrojnih krajeva naše lijepe Bosne, Hrvatske, Sandžaka(Srbije i Crne Gore), Slovenije...

"Zahvaljujemo se svima na podršci i učešću, na promociji kulture pisanja i promovisanju naših časnih vrijednosti. Posebna zahvalnost i divljenje pripada našim najmlađim učesnicima, zbog kojih smo sigurni da naša kultura ostaje u sigurnim rukama.
Zahvaljujemo se i našim umjetnicima, piscima Mustafi Širbiću i Huseinu Buljubašiću, koji su na čisto volonterskoj osnovi preuzeli breme selekcije najboljih pjesama.
Zahvaljujemo se i svim portalima i medijima koji su prenijeli vijest o našem konkursu", poručili su organizatori. 

Uručivanje nagrada će se desiti uskoro, a sve u dogovoru sa sretnim dobitnicima.
U nastavku vam prenosimo dio obraćanja Mustafe Širbića:


"Selam alejkum poštovani,
Ovi koji uzeše pero da progovore o neopisivom i neizrecivom su svi pobjednici. Hrabrost je to, nešto toliko prhko, tanahno, intimno pokušati izreći i podijeliti s drugima. Najgori je sudija koji treba reći ovo je ljepše, jače, dublje neg što je ovo, a sve dobro. Razlika može biti samo u tom da je neko malo duže zanatlija riječi i zna skrivene tajne stiha, ali svi oni govore iskreno i srcem. Da mi halale a i ostalima koji treba da odvažu ono što nije za vage."

Najbolje tri pjesme konkursa su:

1. Mirisna ruža- Ajna Delić- Travnik

2. U Ramazansko predvečerje- Mahir Rešidović-Maglaj

3. Želja- Benjamin Skomorac- Zenica

" Od sutra ćemo, svaki dan po jednu, objavljivati na našoj FB stranici prve tri pjesme sa konkursa."