Bračni par iz BiH želio skratiti put do stana, pa poginuli

Stariji bračni par poginuo je na željezničkoj stanici u Reutlingenu u njemačkoj Saveznoj državi Baden-Wurttemberg jer su htjeli skratiti put do svog stana, izvijestila je njemačka policija, prenosi fenix-magazin.de.

Nesreća se dogodila u subotu navečer na željezničkoj stanici Reutlingen – Sondelfingen. Žena ( 67) je doputovala vozom, a dočekao ju je 71-godišnji suprug.

Prema policijskom saopštenju, unatoč zabrani, htjeli su prijeći prugu kako bi skratili put do stana. U trenutku dok su prelazili prugu, naišao je voz i udario u njih.

Mašinovođa je reagirao brzo, ali nije uspio dovoljno usporiti voz niti ga zaustaviti. Šokirano je gledao kako voz udara u dvoje starijih ljudi. U vozu se nalazilo oko 200 putnika, niko nije ozlijeđen. Željeznički saobraćaj je obustavljen na nekoliko sati, izvijestila je njemačka policija.

U strašnoj nesreći život su izgubili bračni par Manda i Anđelko Dugonjić, porijeklom iz BiH. Anđelko je navodno porijeklom iz Skakave Donje kod Brčkog, a Manda iz Travnika. U Njemačkoj žive preko 40 godina, imaju tri kćerke i sina.