Bračni par vegana sinčića hranio samo sirovim voćem i povrćem, umro je

Sheila je policiji rekla da najmlađe dijete nije jelo ništa drugo osim njenog mlijeka u sedmici u kojem je umrlo

Bračni par vegana iz Floride uhapšen je zbog sumnje za ubistvo svog 1,5-godišnjeg sina.

Ryan i Sheila O'Leary hranili su svoju djecu strogom dijetom koja je sadržavala sirovo voće i povrće, zbog čega je preminuli dječačić imao težinu prosječne 7-mjesečne bebe.

Obdukcija je pokazala da je maleni umro od posljedica gladovanja, ali i od dehidracije, poremećaja jetre i oticanja udova.

Kada je policija stigla u porodičnu kuću, vidjeli su dječakovog starijeg brata i sestru, stare tri i pet godina, koji su izgledali krajnje neuhranjeno. Oboje su bili blijedi, a jedno od njih imalo je i crne zube zbog karijesa.

U kući je bilo i najstarije dijete, kćerka od 11 godina koja je djelovala zdravije od svoje mlađe braće. Ona je Sheilino dijete iz prošle veze i svaka dva mjeseca posjećuje svog biološkog oca, što je vjerovatno razlog njene bolje fizičke forme, prenosi Fokus.

Sheila je policiji rekla da najmlađe dijete nije jelo ništa drugo osim njenog mlijeka u sedmici u kojem je umrlo. Kazala je da maleni nije imao apetit jer su ga boljeli zubi.

Jutro prije smrti imao je problema s disanjem nakon što ga je Shiela minutu dojila. Policiji je priznala da je trebala potražiti medicinsku pomoć za njega, ali umjesto toga ona i Ryan su zaspali.

Dvoje preživjele djece sklonjeno je iz kuće i o njima se brine Dječja služba, dok je njihova starija polusestra otišla živjeti kod oca. Ryan i Sheila predali su se policiji nakon što je 6. novembra otkriven uzrok smrti njihovog sina.