BREKOVICA: Večer Kur'ana i lijepe riječi!

Džemat Brekovica baštini dugu tradiciju organizacije raznih programa, svečanosti, druženja i lijepog muhabbeta. S obzirom da veliki broj džematlija Brekovice i veliki broj Krajišnika živi u zemljama Zapadne Evrope, koristimo svaki njihov dolazak da organiziramo neki događaj da se rodbina, prijatelji i poznanici okupe i druže, kao i svi cijenjeni gosti koji dođu iz drugih džemata i medžlisa.

Tako je i ove godine, treću godinu za redom, džemat Brekovica organizira Večer ilahija i lijepe riječi, koja će biti upriličena u subotu, 31.03.2018. iza akšam namaza (19:30). Program će izvesti vrijedni i iznimno cijenjeni hor Medžlisa Islamske zajednice Bihać, a svojim lijepim i milim glasom nekoliko izvedbi će izvesti i Emana Imširović.

Gost predavač će biti Nusret-ef. Hodžić, imam džemata Hidaje iz Minhena i imam sa zadivdnim znjanjem, kulturom ponašanja i izuzetnim darom za vaz, lijepu riječ ali i za prelijepo učenje Kur'ana i ilahija.

Pozivamo sve koji su u mogućnosti da nam se pridruže i da uživamo zajedno u lijepom melodiji čiji tekst veliča i hvala našeg voljenog Gospodara i da se družimo uz lijepu riječ koje neće manjkati ove večeri, ako Bog da.

 

brekovica.png