Britanac zbog Johnsona traži povrat novca koji je dao za kaznu zbog kršenja mjera

.
Kieron McArdle (50), Britanac koji je u martu 2021. godine novčano kažnjen jer je kršio epidemiološke mjere, odlučio je tražiti povrat novca nakon što je objelodanjeno da je britanski premijer Boris Johnson također kršio mjere u maju 2020. godine.

 

McArdle je u razgovoru za medije ispričao kako je prije gotovo godinu dana kažnjen jer su ga posjetila dva prijatelja, s kojima je oko sat vremena razgovarao u dvorištu.

"Prijatelji su osjetili da sam psihički loše i da mi je potrebna podrška, posjetili su me i neko vrijeme smo pričali. Sve vrijeme smo održavali distancu, cilj druženja je bio da me oraspolože. Moj prijatelj je umro početkom pandemije, niko od nas nije mogao prisustvovati njegovoj sahrani zbog epidemioloških mjera - poštovali smo sva pravila", rekao je McArdle.

Dodao je kako je sve to ostavilo posljedice na njegovoj psihi, kao i da za sve građane moraju vrijediti ista pravila. Zatim je rekao kako samim time isto pravilo važi i za britanskog premijera Borisa Johnsona.

"Osim što bi trebao podnijeti ostavku - sigurno bi trebao platiti kaznu. Njegovi postupci su uvreda za sve Britance", rekao je McArdle, dodavši kako očekuje da će dobiti povrat novca, odnosno poništavanje kazne koju je platio u martu 2021.

Podsjetimo, Johnson je posljednjih nekoliko dana na meti kritika javnosti jer je tokom prvog lockdowna u Velikoj Britaniji prisustvovao većoj zabavi koja je održana u vrtu njegovog ureda.

(Foto: Sky News)