Britanski ambasador Matthew Field u posjeti Cazinu

U okviru posjete Unsko- sanskom kantonu u Cazinu je danas boravio ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Matthew Field kojem je Grad, njegove kapacitete i potencijale predstavio gradonačelnik Nermin Ogrešević.

-„Iskoristili smo priliku upoznati ambasadora s urađenim projektima i našim planoivma za budućnost. Fokus je bio na ekonomskom razvoju i tom prilikom smo prezentirali stanje Poslovne zone, te podršku malim i srednjim preduzećima, kao i pokretanju novih biznisa. Smatram da je ovo bio koristan razgovor od kojeg očekujemo konkretne efekte. Naravno, osvrnuli smo se i na izazove migrantske krize te potrebu da se djeluje organizovanije s aspekta Vijeća ministara i državnih institucija jer će, uz princip u kojem će svako efikasno raditi svoj posao, ovaj pritisak biti daleko manji“, rekao je gradonačelnik Ogrešević nakon susreta s ambasadorom Fieldom.

Ambasador je istaknuo projekte koje je u Unsko- sanskom kantonu finansirala Vlada Velike Britanije dodavši da se nada će i u budućnosti biti nastavljena dobra saradnja.

-„Drago mi je što sam danas u Cazinu na razgovoru s gradonačelnikom i njegovim sjajnim timom. U zadnjih šest mjeseci Ujedinjeno Kraljevstvo je uložilo preko pola miliona funti u poboljšanja u područjima koja su građanima važna. Ulična rasvjeta, uređenje javnih površina i odvoz smeća. Saradnja s Cazinom je bila uspješna i garant uspjeha ovog projekta. Kasnije ćemo zajedno vidjeti uspjehe projekata od kojih će građani imati dugoročnu dobrobit“, kazao je ambasador Field.

Nakon susreta u kabinetu gradonačelnika, upriličen je i obilazak Starog grada Ostrožac.