Broji li Trump posljednje dane u Bijeloj kući?

Home

Broji li Trump posljednje dane u Bijeloj kući?


Stolica predsjednika Donalda Trumpa počela se tresti. 

Nakon što je New York Times objavio sadržaj zabilješke bivšeg direktora FBI-a Jamesa Commya sa sastanka s Trumpom u kojima se navodi da je predsjednik SAD od njega tražio da prekine istragu protiv njegovog savjetnika Michaela Flynna, krenuli su udari na predsjednika SAD. Flynn je inače imao kontakta s ruskim zvaničnicima, što je uporno demantirao.

Prvi je u redu bio kongresman iz Texasa Al Green zatražio pokretanje procesa impeachment odnosno opoziva.

Iako je iz Bijele kuće stigao demant u kojem se ističe da bilješke koje je New York Times objavio nisu tačne te da Trump od Commeya nikada nije tražio prekidanje bilo kakve istrege. Ipak, do sada se Trump o tome nije oglašavao.

Trump se pojavio na Akademiji Obalne straže i polaznicima se, nakon nekoliko prigodnih riječi, odmah počeo žaliti na tretman koji ima u medijima.

- Pogledajte kako se odnose prema meni... Pogotovo novinari. Nijedan političar u historiji nije imao gori i nepošteniji tretman od mene. To mogu sa sigunošću reći. Al nikada ne smijete dopustiti da vas slome - rekao je Trump, ne spominjući nijedan od skandala koji su ga doveli u poziciju da već četiri mjeseca nakon inaguracije dobije poziv za opoziv.

Prije objave NYT, Trump je bio u centru drugog skandal. Navodno je tokom sastanka s šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom odao državne tajne.

 

(Izvor: Avaz.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Wed, 17/05/2017 - 21:51

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top