Brojni turisti prevareni za smještaj u centru Sarajeva, slučajevi prijavljeni policiji

.

Preko Booking.com stranice za rezervaciju smještaja rezervisali su odmor u Sarajevu koji je ponudio izvjesni David Perić.

Na oglasu piše da se apartmani NOA nalaze na adresi Josipa Štadlera, u Starom Gradu. Ipak, dolaskom na mjesto, turisti koji su rezervisali smještaj shvatili su da ti apartmani ne postoje.

Nekoliko njih je slučaj prijavilo obližnjoj policijskoj stanici u Logavinoj ulici. Da je slučaj prijavljen policiji potvrđeno je za Klix.ba.

Inače, na oglasu se nalazi više od 20 fotografija koje prikazuju kako apartman ima bazen, jacuzzi i brojne druge sadržaje.

Kreator oglasa kaže da se apartmani nalaze svega sedam minuta hoda do Sebilja. Može se vidjeti da ima 137 recenzija i to iz brojnih svjetskih zemalja - Danske, Turske Italije, Kanade...

Najstarija recenzija datira od 20. oktobra ove godine što pokazuje da je kreator za dva mjeseca i 10 dana skupio svih 137 recenzija. Većinom su pozitivne a one koje su negativne odnose se isključivo na sitnice kao što je kašnjenje vozača po goste na aerodrom itd.

Većina gostiju koja je jučer prevarena prešli su veliki put do Sarajeva. U dosta slučajeva radi se o državljanima drugih zemalja.