Konjic / Jezive scene u BiH: Brutalno pretukli mladića, uhapšeno šest osoba

.
Šest osoba je uhapšeno u Konjicu nakon stravičnog premlaćivanja i bacanja u provaliju 20-godišnjeg E. B. iz Mostara.

 

Incident se dogodio 14. septembra u mjestu Bukovlje, općina Konjic. 

Po nalogu dežurnog tužioca na mjestu događaja je obavljen uviđaj.

 

Kako je rečeno iz konjičke policije, lice B. A. pozvalo je stanicu i obavijestilo da vozi pretučenog mladića B. E. u bolnicu u Konjic. Nakon ukazane prve pomoći, mladić je prebačen na CUM Sveučilišno-kliničke bolnice Mostar. Zadobio je više povreda glave, grudnog koša i nogu.  

 

Kako je potvrđeno iz Tužilaštva HNK, uhapšene osobe inicijala B. S., B. A., B. V., B. S., B. I. i G. A. pretukli su dvadesetogodišnjeg B. E. (sva imena i prezimena poznata redakciji), nanijeli mu povrede opasne po život, urinirali po njemu i bacili ga u potok. 

 

"PU Konjic obaviještena je o istom događaju, te su odmah po saznanju poduzete sve potrebne mjere i radnje pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužitelja. Prijavljene osobe S.B., I.B., A.G., S.B., V.B. i A.B. su privedene, lišene slobode i ispitane u PU Konjic, obavljen je očevid lica mjesta na kojem se događaj desio. Područno tužiteljstvo Konjic je od SKB Mostar zatražilo liječničku dokumentaciju o vrsti i težini povreda oštećenog E.B.", rekli su iz Tužilaštva HNK.

Pripadnici PU Konjic, po nalogu kantonalnog tužitelja nastavljaju sa poduzimanjem i drugih istražnih radnji u cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojima se desio ovaj događaj. 

 

On je tek jučer uspio dati iskaz policiji i opisati svu brutalnost koja je nad njim načinjena.

 

Prema našim saznanjima, mladića je brutalno pretuklo šest osoba, as nekima je i u rodbinskim vezama. Dvadesetogodišnji mladić je došao svijesti i nekako uspio doći do komšija. 

 

Tukli su ga, kada je izgubio svijest, bacili su ga u vodu da dođe sebi, po ga opet nastavili udarati. No, ni to nije bilo dovoljno, pa je jedan urinirao po njemu.

Prema dostupnim informacijama, mislili su da se mladić neće izvući, a nakon svega čak ni ne izražavaju kajanje zbog ovog brutalnog čina koji podsjeća na slučaj nesretnog Edina Zejćirovića iz Brčkog.

 

Mladić je proveo šest dana u bolnici, nakon čega je otpušten na kućno liječenje te je uspio dati i iskaz policijskom inspektoru u Konjicu.