Burna 24 sata u Cazinu: Dvije teške krađe, neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, saobraćajna nesreća

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -6 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 94,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je u protekla 24 sata šest intervencija.

Evidentirane su dvije teške krađe, i to u naselju Klisa i u Ulici žrtava Domovinskog rata.

Do krivičnog djela „nedozvoljena proizvodnja, prodaja i neovlašteno stavljanje u promet opojnih droga“, kao i „neovlašteno držanje oružja i municije čija nabavka nije dozvoljena građanima“ došlo je u Pećigradu.

Javni red i mir remećen je dva puta – „naročito drsko ponašanje i fizički napad“ u Ulici generala Izeta Nanića, kao i „svađa, vika i drsko ponašanje“ u Slatini od strane jednog lica.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na Skokovima je 1 m/v sletilo s ceste usljed neprilagođene brzine. Na vozilu je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 49 pacijenata, a sanitet je korišten tri puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

BIHAMK upozorava da se na putevima u našoj zemlji ovoga jutra saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, dok na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, upozoravaju na moguću poledicu.

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove skreću pažnju na smanjenu vidljivost zbog magle. Izdvajaju puteve uz rijeke Savu i Spreču, dionice Orahovica-Stanić Rijeka i Karuše-Maglaj, kao i šire područje Žepča, Doboja, Zvornika i Foče.

Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor.