Burna 24 sata u Cazinu: Vatrogasci imali pet intervencija, policijska stanica dvije intervencije

foto: deni selimovic
CAZIN

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -4 stepena Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 90,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata imala dvije intervencije. Zabilježeno jedno remećenja javnog reda i mira i to u 19:00 Šturlić, svađa, vika i nepristojno ponašanje jednog lica prema drugom;

Zabilježena jedna sobraćajna nezgoda u 14:00 Magistralni put, Kličići, 2 m/v, materijalna šteta, bez povrijeđenih

Vatrogasci su imali pet intervencija u 10:43-12:40 Podgredina, gašenje požara šume; 12:45-14:00 Donja Koprivna - Krčane, požar na niskom raslinju i šumi; 16:00-19:00 Gnjilavac, požar niskog raslinja; 19:00 - 21:00 Šturlić, požar stareži na njivama; 21:20 – 22:57 Mutnik - Marin Most, požar šume;

Zbog požara na dimnjacima u sezoni grijanja savjetujemo građanima da prilikom loženja vatre obrate veću pažnju i postupaju s krajnjim oprezom.

Operativni centar Službe za civilnu zaštitu grada Cazin zbog nastale epidemiološke situacije sa korona virusom radi neprekidno svaki dan, a brojevi na koje građani mogu zvati su 037 515 353 ili specijalni broj 121.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 44 pacijenata dok je sanitet korišten tri puta.

Zbog aktiviranog klizišta i pucanja vodovodnih cijevi na području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima saobraćaj je i dalje obustavljen; vozi se alternativnim pravcima. (JKP VODOVOD)

Elektrosnabdjevanje - Sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin. Komunalne usluge - Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje. 

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a stanje na cestama 18.03.2020. u 06:30 sati:

Zbog straha od širenja koronavirusa, Srbija i Crna Gora su zatvorilili sve granične prelaze prema Bosni i Hercegovini. Ulazak u te zemlje je dozvoljen samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Granični prelazi prema Hrvatskoj za državljane Bosne i Hercegovine su u funkciji i na njima se vrši detaljna kontrola putnika i robe. Izuzetak su oni putnici koji su u zadnjih 14 dana boravili na teritoriji visoko rizičnih zemalja (Kina, Iran, Italija, Južna Koreja), kao i zemalja: Japan, Singapur, Malezija, Bahrein, Njemačka, Francuska, Švajcarska, Španija, Austrija, Engleska, Nizozemska, Švedska i područje Bela Krajina u Sloveniji. Oni će biti zadržani u 14-dnevnoj izolaciji.

Pojačan je ulazak teretnih vozila u našu zemlju na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod, a izlazak na GP Orašje i GP Rača. Apelujemo na vozače da unutar BIH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa. Ukoliko putujete budite maksimalno oprezni i držite odstojanje između vozila.