fbpx Burna nedjelja u Cazinu: Jedno lice stradalo, došlo i do oduzimanja tuđe pokretnine

Burna nedjelja u Cazinu: Jedno lice stradalo, došlo i do oduzimanja tuđe pokretnine

Home

Burna nedjelja u Cazinu: Jedno lice stradalo, došlo i do oduzimanja tuđe pokretnine

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 17 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 89,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je tri intervencije. U Stijeni, Auto kuća Kemo d.o.o., došlo je do krivičnog djela "oduzimanje tuđe pokretnine".

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na R401b u mjestu Donja Koprivna došlo je do teške saobraćajne nesreće. U nesreći su učestvovala 2 m/v, dok je jedno lice smrtno stradalo.

Vezane vijesti: 

Teška saobraćajna nesreća u Donjoj Koprivni, jedno lice smrtno stradalo

U teškoj saobraćajnoj nesreći u Cazinu učestvovao predsjedavajući Skupštine USK

Jedna osoba smrtno stradala: Fotografije s mjesta današnje teške saobraćajne nesreće u Cazinu

Na R403, Pjanići, došlo je do druge saobraćajne nesreće, u kojoj su učestvovala 2 m/v, a jedno lice zadobilo je lakše tjelesne povrede.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 100 pacijenata dok je sanitet korišten osam puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a što se tiče elektrosnabdjevanja, sistem je trenutno stabilan. Nema planiranih radova Elektroprenosa BiH  T/J Bihać-Cazin.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, sporije se saobraća na dionicama sa aktuelnim radovima. Izdvajamo magistralne puteve: Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Jajcu i M-17 u Mostaru.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Donja Gradina i Velika Kladuša. Zadržavanja na ostalim graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta. 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Uz povoljne vremenske prilike, uvećan je broj motociklista i biciklista u saobraćaju, pa pozivamo na dodatni oprez. Savjetujemo opreznu vožnju, obavezno držanje odstojanja između vozila, te izbjegavanje rizičnih preticanja.

Topic
Objavio: Pon, 10/06/2019 - 07:24

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top