Bursać o nemilim događajima: Dok u Cazinu Mesud Keranović obnavlja pravoslavnu crkvu, u Foči ljudski poganluk pljuje klice otrova po džamiji

asd
Bošnjački povratnici u Foču su prijavili policiji oštećenja na džamiji Aladža, jer su komadi betona otpali s munare. Prema svjedočenju pojedinih, postoji sumnja da je neko koristio vatreno oružje.

Na ovaj nemili događaj u Foči na svom Facebook profilu osvrnuo se i poznati novinar Dragan Bursać.

Juče je u sramnom napadu oštećena Aladža džamija u Foči. Četnici su je digli u vazduh avgusta ’92. Tada je ratna zločinka Biljana Plavšić kazala, kakav bi to bio srpski grad s toliko džamija?
Nakon rata Aladža džamija je obnovljena. Prkosila je svojom ljepotom silama mraka i zla. A zlo ne podnosi ljepotu, svjetlost i dobrotu. Zlo se toj ljepoti suprotstavlja nasiljem i rušenjem.

I dok na drugom kraju Bosne i Hercegovine, gore u Cazinu, Mesud Keranović, potpuno sam, obnavlja pravoslavnu crkvu koju je nagrizlo vrijeme, a ne ljudski poganluk, evo u Foči taj ljudski poganluk pljuje klice otrova po ovoj ljepotici. I to su te ljudske i civilizacijske razlike – objavio je Bursać.

Pogledajte OBJAVU