Bužim: Humanitarna akcija za kupovinu prilagođenog vozila za prevoz osoba sa invaliditetom

Nn

DISTROFIČARI BUŽIM VAS TREBAJU!

MOLIMO VAS DA PODJELITE OBJAVU!

“Dragi prijatelj,

Udruženje distrofičara Bužim je općinska organizacija osoba sa invaliditetom u koju se okupljalju lica oboljela od distrofije mišića i ostalih neuromuskulatornih oboljenja sa područlja općine Bužim. Udruženje su osnovala lica sa invaliditetom 2005. godine sa ciljem da vlastitim djelovanjem zagovaramo i stvaramo kvalitetnije uslove života za naše članove. Udruženje trenutno ima 46. članova, a procjena je da ovih lica u našoj općini ima daleko više. Udruženje ima svoju Šahovsku sekciju u okviru koje je izraslo nekoliko veoma kvalitetnih igrača. Kroz stalne programske aktivnosti, udruženje pruža pravnu i stručnu pomoć članstvu, zagovara za veća prava  na lokalnoj razini, ukazujemo na probleme članova, obilježavamo sve datume bitne za osobe sa invaliditetom, organizujemo razne izlete i druženja članova, razvijamo invalidski sport kroz šah dr..Po broju realizovanih aktivnosti i stepenu direktne podrške članstvu, naše udruženje predstavlja jednu od najaktivnijih organizacija osoba sa invaliditetom na prostoru USK-a i šire.


Iza nas je nastup na preko 50. šahovski turnira širom regiona, omogućili smo svojim članovima da gledaju utakmice reprezentacije BiH u Zenici, organizovali brojna putovanja i izlete. Za realizaciju svih ovih aktivnosti redovno smo se patili sa neprilagođenim prevozom.

Udruženje ovim apelom pokreće humanitarnu akciju kroz koju želimo kupiti prilagođeno kombi vozilo za prevoz osoba u invalidskim kolicima. Vrijednost ovakvog novog vozila iznosi oko 40.000 KM i humanitarna akcija je jedini način da obezbijedimo ovaj novac. Ukoliko ne uspijemo sakupiti potreban iznos za nov kombi, udruženje će pronaći i kupiti polovno vozilo za manji iznos.

 Pristupačan prevoz je najveći problem našeg udruženja od osnivanja do danas, te realizacijom ove aktivnosti ćemo značajno olakšati i unaprijediti naš rad. 

Kupovinom novog kombi vozila dugročno ćemo riješiti prevoz osoba sa najtežim invaliditetom u općini Bužim.

Ovom prilikom molimo sve naše prijatelje, privrednike, institucije, našu dijasporu da u skladu sa svojim mogućnostima financijski pomognu ovu humanitarnu akciju, na čemu se unaprijed najiskrenije zahvaljujemo.

Humanitarnu akciju možete podržati uplatom na račun:

Banka: Raiffeisen Banka
Račun za uplatu u BIH: 1610000231910036
Račun za uplatu iz inostranstva: 
BA39 1610 0002 3191 0036
SWIFT CODE: RZBABA2S
Uplata na ime: UDRUZENJE DISTROFICARA BUZIM, MRAZOVAC 91., 77245 BUZIM

Naznaka: Prilog za kupovinu kombija.

Kontakt osoba: Samir Đulić, tel: 061/369-203, E - mail: udbuzim@gmail.com.