BUŽIM: U požaru izgorjela štala, 500 bala sijena i 10 metara drva

Našem sugrađaninu Hasanu Đuliću iz zaseoka Mrazovac, Općina Bužim jučer je u požaru izgorjela štala, pet stotina bala sijena i deset metara drva.

On je uz pomoć komšija i vatrogasaca uspio da spasi stoku i u zadnji tren mu je spašena i porodična kuća.

Niko nije bio u blizini kada je došlo do požara, tako da još istražni organi ne raspolažu informacijama pod kojim okolnostima je došlo do požara u štali. U toku su istražne radnje na rasvjetljavanju ovog slučaja.

 „Od poljorpivrede i stočarstva živim, izdržavam svoju šestočlanu porodicu, od toga dvoje maloljetne djece, dida i staru majku. Iako sam invalid u ruku sve sam stižem uraditi, ne bojim se nikakvog posla“, naveo je Hasan.

Želimo kazati da život Hasana nije nimalo mazio, do sada je prebrodio mnogo teških momenata o kojima nije želio ni prisjećati se, te kroz suze kazao nam je da će i ovo teško iskušenje za njega i njegovu porodicu, ako Bog da, proći.

Ovoj porodici potrebna je pomoć svih nas, obzirom da je kompletna pripremljena zimnica koju je Hasan sa svojom porodicom skupljao tokom cijele godine izgorjela i dovela u pitanje stado ovaca koje nema za zimu niti jednu balu sijena.

Ova vijest je i ujedno apel svim našim institucijama, organizacijama i dobrim i humanim ljudima, da se solidarišemo i pomognemo našeg sugrađanina i njegovu porodicu da prebrode ovu nesreću koja ih je iznenada zadesila, a danas svi mi možemo biti u istoj ili nedaj Bože goroj situaciji.

Svi koji žele više informacija o ovom događaju ili želite direktno pomoći porodicu Đuliću, možete se javiti na broj telefona od Hasana 061/854-762.