Bužimljani dali punu podršku reisu Kavazoviću: Općinsko vijeće usvojilo inicijativu

a

Na danas održanoj redovnoj sjednici Općinskog vijeća Bužim, a na prijedlog kluba SDA, jednoglasno je usvojena inicijativa kojom se osuđuju napadi svih onih koji ovih dana kontinuirano vrše medijsku hajku i omalovažavaju vrhovnog poglavara Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Reisu-l-ulemu Huseina ef. Kavazovića.

U obrazloženju inicijative klub SDA navodi da su napadi na vrhovnog poglavara Islamske Zajednice u Bosni i Hercegovini ujedno napad na našeg počasnog građanina općine Bužim, kao i napadi na sve članove Islamske zajednice u BiH i kao i napad na našu vjeru Islam, ali i napad na Bošnjački narod.

“Udar na Reisa Kavazovića i Islamsku zajednicu kojem svjedočimo u zadnjih nekoliko dana je udar na naša prava i naše slobode i zbog toga mi predstavnici građana na lokalnom nivou moramo dići svoj glas i stati uz našu Islamsku zajednicu i tražiti od institucije jedine nam domovine Bosne i Hercegovine da stanu u zaštitu naših predstavnika u cilju zaštite naših ljudskih prava i osnovnih sloboda.
Bosna i Hercegovina je naša Domovina, a Islamska zajednica je naša svetinja i mi moramo upozoriti sve one koji atakuju na našu domovinu i našu svetinju, da mi nećemo dozvoliti da se iste ruše te da se gaze naše slobode. Mi smo slobodan narod i želimo da živimo u slobodi sa drugim narodima”, navodi se u usvojenoj inicijativi.

Na kraju usvojene inicijative Općinsko vijeće je pozvalo sve političke predstavnike koji predstavljaju općinu Bužim na višim nivoima vlasti da jedinstveno osude sve napade na Islamsku zajednicu i njenog vjerskog poglavara, kao i da osude sve napade koji su usmjereni protiv ustavnog poredaka naše jedine domovine Bosne i Hercegovine.