Čak pet saobraćajnih nezgoda evidentirano je u protekla 24h na području Krajine

-
Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražila su 52 pacijenta

 

Čak pet (5) saobraćajnih nezgoda evidentirano je u protekla 24h na području općine Velika Kladuša. U nezgodama su dva lica zadobila lakše, a jedno teže tjelesne povrede. U jednoj od nezgoda radilo se o nalijetanju vozila na divljač. Krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Dizdarevića, nije imala intervencija.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražila su 52 pacijenta, od kojih su dva upućena na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Aida Dedić i Almedina Beširević.

Prema informaciji iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša, isporuka električne energije je uredna.

Programom manifestacije „Dani sjećanja kulture i sporta KUDIĆI 2023“ danas je u 17.30h učenje fatihe ispred spomen obilježja za sve poginule mještane Kudića, a u 19:00h predviđen je početak malonogometnog turnira.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 12. august:

Pojačan je promet vozila  na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Izačić, Hum, Deleuša i Zupci na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da preporučujemo vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Ripač- Dubovsko, Bihać-Kamenica i Kiseljak-Busovača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova) i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura zraka od 23 do 29, na jugu do 31 °C.

Stabilne vremenske prilike, duži sunčani intervali i porast temperatura tokom dana, pozitivno će djelovati na opću sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, trebale bi se umanjiti. Više svježine tokom jutra i večeri također će omogućiti mirniji san. Prilikom boravka na otvorenom, preporučljivo je provoditi mjere zaštite od UV zračenja.