Camilla je postala kraljica pratilja, iako omražena među Britancima

,
Nakon smrti Elizabete II njen sin Charles je postao kralj, a njegova supruga Camilla kraljica. Takav scenarij godinama je bio u najmanju ruku nezamisliv, a omražena žena većini Britanaca postala je kraljica.

 

Camilla je postala Queen Consort, u slobodnom prijevodu kraljica pratilja novog kralja i bit će okrunjena zajedno sa suprugom na dan krunidbe.

Charles i Camilla u braku su od 2005. godine, ali njihova je ljubavna priča počela puno ranije. Par se upoznao 1970. godine na polo utakmici u Windsoru, a već na prvi pogled između njih se pojavila magnetska privlačnost. Tad su i započeli vezu koja je trajala godinu dana, a okončala se kad je Charles pristupio Kraljevskoj mornarici.

Uvijek se šuškalo da kraljica Elizabeta II nema dobar odnos sa suprugom svog sina, princa Charlesa kojoj javnost još zamjera što je razorila njegov brak s pokojnom princezom Dianom.

Međutim, Elizabeta je ove godine stala na kraj nagađanjima i u iznenadnom saopćenju otkrila da želi da Camilla ima titulu kraljice kada Charles dođe na prijestolje.

"Kada moj sin Charles postane kralj, znam da ćete njemu i njegovoj supruzi Camilli pružiti istu podršku koju ste dali meni; i moja je iskrena želja da, kada to vrijeme dođe, Camilla bude poznata kao kraljica supruga jer nastavlja svoju odanu službu", istaknula je.

Charles se tada majci javno zahvalio na ovoj gesti.

"Duboko smo svjesni časti koju nam je ukazala moja majka. Kao što smo zajedno nastojali služiti i dati podršku Njenom veličanstvu i ljudima u našim zajednicama, moja draga supruga bila je i moj najčvršći oslonac", stoji u Charlesovoj izjavi.