Čampara čestitao Dan policije u FBiH

asd
Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara uputio je čestitku svim policijskim službenicima u Federaciji Bosne i Hercegovine povodom 1. jula, Dana policije u Federaciji Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

– Upućujem iskrene čestitke svim pripadnicima policijskih snaga povodom Dana policije u Federaciji BiH. O rezultatima vašeg predanog rada najbolje govori sigurnosna situacija u Federaciji BiH, kao i brojni izazovi koje ste uspjeli bez ikakvih poteškoća savladati u proteklom periodu.

Zahvaljujući vašem profesionalnom radu, mi danas možemo konstatovati kako je stopa kriminaliteta u Federaciji BiH u padu, kao i da se sve veći broj počinitelja krivičnih djela izvodi pred lice pravde. Pozivam vas da nastavite unapređivati znanja i vještine kako bi našim građanima omogućili stabilno i sigurno okruženje jer osjećaj sigurnosti kod građana najbolji je pokazatelj uspješnosti sigurnosnog sistema. Kao federalni ministar unutrašnjih poslova, uvjeren sam da i trenutno imate dovoljno znanja, vještina i iskustva da svim građanima Bosne i Hercegovine pružite najveći stepen sigurnosti – kazao je Čampara.

Posebno je ohrabrio policiju da se bori protiv kriminala i korupcije te da podjednako tretira svakog građanina Bosne i Hercegovine koji se ogriješi o zakone.

– Pozivam vas i da se slobodno, bez ikakvog straha od političke odmazde, još jače uhvatite u koštac s visokom korupcijom koja razara bh. društvo. U vašem operativnom radu ne smiju postojati nikakvi predsjednici, premijeri, ministri, direktori i političari već isključivo uzorni građani i počinitelji krivičnih djela. Pristup da je zakon iznad svakog pojedinca uvijek je imao i uvijek će imati moju bezrezervnu podršku – naveo je u čestitki ministar Čampara.