Čavić: RS je slijepi talac Milorada Dodika

Home

Čavić: RS je slijepi talac Milorada Dodika

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić rekao je da od danas nema nikakvog razloga da ne kaže da je RS slijepi talac Milorada Dodika.

- Danas je definitivno potvrđeno da je RS izolivana, a svi građani treba da se zabrinu gdje sve ovo vodi. Poziv za ostavku glavnom revizoru vrhunac su cinizma. RS vise neće imati nijednu ustanovu koja će moći da ocijeni rad Vlade RS - kazao je Čavić.

Revizija je, dodao je on, blagonaklono ukazivala na stanje u ministarstvima, ali to Dodiku nije bilo dovoljno.

- Svi slobodomisleći ljudi treba da napuste parlament ako pred poslanike dođe ostavka glavnog revizora RS. Predložit ću koalicionim partnerima sve dok ne dobijemo odgovore zašto se ne provode odluke NSRS, kao odluka o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH - istakao je Dodik.

Snjegota je, kaže Čavić, utvrdio da je deficit budžeta veći od prikazanog, a Dodik je danas rekao da deficit ni ne postoji.

- Svaka druga marka ide za otplatu dugova. Kredite pokrivamo kreditima. Do kada treba da trpimo Dodika i njegovo bezvlašće ako se ovo ovako nastavi? Svi zajedno smo taoci jednog čovjeka - dodao je Čavić.

U ovoj zemlji je, kaze on, jedino dozvoljeno da se Dodik i njegovi "trabanti" hvale. Neodgovaranje na interpelaciju je direktno kršenje Poslovnika o radu NSRS.

- U RS se ne poštuju ni zakoni. Mi ne dobijamo odgovore na poslanička pitanja po šest mjeseci. Kasnije saznajemo da se dobavljačima kasni preko godinu dana. Ubijeđen sam da je tekući deficit nekoliko stotina miliona KM - rekao je Čavić..
 

 

(Izvor: Avaz.ba)

Objavljeno: Tue, 29/08/2017 - 16:16

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top