Čavušolu otkrio plan: Poznato kada Erdoan stiže u posjete balkanskim zemljama

.
Ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Čavušolu (Cavusoglu) izjavio je kako će turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) narednog mjeseca upriličiti posjetu balkanskim zemljama, te kako to potvrđuje njihovu posvećenost miru i stabilnosti regiona, javlja Anadolu Agency (AA).

 

- Posjeta koju će narednog mjeseca balkanskim zemljama upriličiti predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan potvrđuje našu posvećenost miru i stabilnosti regiona. Turska snažno podržava mir i stabilnost Balkana - rekao je Čavušolu, govoreći na otvaranju 13. konferencije ambasadora koja se održava u Ankari.

Naveo je kako je Turska svojim vojnim operacijama na sjeveru Sirije otvorila put sigurnom povratku.

- Međutim, teroristička organizacija PKK/YPG/PYD i njeni ogranci nastavljaju napadati našu zemlju i sirijske civile kako bi narušili ovo okruženje stabilnosti i unaprijedili svoj separatistički plan. Naša zemlja je značajno doprinijela sigurnosti miliona Sirijaca, stoga se od nas ne može očekivati da sjedimo skrštenih ruku na napade terorista YPG/PKK-a - kazao je Čavušolu.

Ističući da Turska podržava oslobađanje okupiranih azerbajdžanskih teritorija, Čavušolu je rekao kako njegova zemlja stoji uz istinu i pravdu. On je ponovo upozorio Armeniju da se uzdrži od novih provokacija.

Foto: Twitter