Cazin: Evidentirana jedna saobraćajna nesreća, prijavljeno i remećenje javnog reda i mira

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 1 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice je u blagom porastu i iznosi 115,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je dvije intervencije u protekla 24 sata.

Do remećenja javnog reda i mira došlo je u Ulici Kasima Ljubijankića Čaruge "vikom, galamom, fizičkim napadom" od strane jednog lica. 

Kad je u pitanju sigurnost u saobraćaju, evidentirana je jedna saobraćajna nesreća u Ulici veterana rata, u kojoj su učestvovala 2 m/v, na kojima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo. 

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija. 

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 47 pacijenata, dok sanitet nije korišten.

Vodosnabdjevanje na području Cazina je redovno, bez prekida.  

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova dana 20.03.2019. doći do prekida u isporuci električne energije prema slijedećem rasporedu:

10:00-11:00 sati za naselja: Poslovna zona Kapići, Robot, Fiko Kenda, Lojićka, Slatina 1, 2, 3 i 4, Čizmići 1 i 2, Semanići;

12:00-13:00 sati za naselja: Mutnik, Mutnik 1 i 2, Rajak, Rajak 2, Hušići, Begove kafane, Razvoj, Huremagići-Separacija, Ćoralići-Mlin, Ćoralići-Škola, Gornji Ćoralići, Ćoralići-Križ 2, Lojićka 2, Vodovod Džehveruša, Asvaltna baza, Separacija, Huremagići-Betonara, Gornji Kapići, Pekara Kapići, Horozovići-Misaljevići, Huremagići i Ciglana;

13:00-14:00 sati : Ćuprija 1 i Zanatski centar;

11:00-12:00 sati: Željezara 1 i 2.

Iz BIHAMK-a javljaju da u višim planinskim predjelima mjestimično ima snijega ili poledice, pa vozače pozivamo na pojačan oprez.

U ostalim područjima saobraća se po mjestimično klizavom kolovozu, a na brojnim dionicama učestali su odroni. Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove.

Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.