Cazin 24 sata: Dva remećenja JRIM-a, dvije saobraćajne nesreće

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -4 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice je u blagom padu i iznosi 88,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je u protekla 24 sata četiri intervencije.

Javni red i mir remećen je dva puta. U naselju Crnaja došlo je do fizičkog napada na jedno lice od strane drugog lica, a u Prošićima je zabilježena vika, galama, svađa i drsko ponašanje.

Na lokalnom putu u naselju Japića brdo došlo je do slijetanja 1 m/v sa puta, a u nesreći u Šturlićkoj Platnici učestvovala su 2 m/v. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 109  pacijenata, a sanitet je korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju da se zbog snijega koji je noćas padao i još pada u pojedinim predjelima BiH, saobraćaj odvija nešto sporije. Kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi ovoga jutra. Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima. Posebno izdvajamo dionice: Sarajevo-Olovo-Kladanj, Sarajevo-Konjic, Sarajevo-Foča, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik-Bugojno, Jajce-Donji Vakuf-Travnik, Bugojno-Kupres, te šire područje Mrkonjić Grada i Skender Vakufa gdje snijega na kolovozu ima od 2 do 5 cm. Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo putni pravac Prozor-Jablanica-Konjic.

Putne službe intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno, a mi apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.