Cazin: Tri saobraćajne nesreće, dva remećenja javnog reda i mira i jedno krivično djelo

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -3 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice je u blagom padu i iznosi 99,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je u protekla 24 sata šest intervencija.

Krivično djelo „oštećenje tuđe stvari“ od strane jednog lica zabilježeno je u naselju Ćoralići.

U Stijeni su dva lica remetila javni red i mir drskim ponašanjem i učestvovanjem u tuči. U Ulici Hamdije Omanovića, ispred diskoteke „XL“, došlo je do drskog ponašanja i nepostupanja po nalogu službenog lica.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, evidentirane su tri saobraćajne nesreće. Na M42, i to u Ćoralićima i Kapićima zabilježene su saobraćajne nesreće u kojima su učestvovala po 2 m/v. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 78  pacijenata, a sanitet je korišten tri puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Obavještavaju se građani  da zbog pojačanog saobraćaja i gužve na parkinzima u  predstojećim danima  praznika  koriste parkinge u drugoj zoni (Žitarnica, Ul. Nurije Pozderca, Ul. 503 slavne brigade i Ulica Indire Pjanić), i alternativne besplatne parkinge (plato FK Krajina i plato SC Alinac).

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, zbog planiranih radova Podružnice ED Bihać-PJD Cazin na elektro-energetskim objektima dana 27.12.2018. godine doći će do prekida u isporuci električne energije kupcima prema sljedećem rasporedu:

10:00-11:30 Majetići;
11:30-12:30 Kula Begići.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a zbog niskih temperatura skreću pažnju na moguću poledicu na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, a na magistralnom putu M-18 Dobro Polje-Brod na Drini na mogućnost snježnih lavina. U sjeverozapadnim krajevima vidljivost je smanjena zbog magle, a posebno izdvajaju šire područje Bihaća.

Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog loših uvjeta za vožnju u Crnoj Gori, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na GP Hum-Šćepan Polje.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor.