Cazin: Evidentirano pet saobraćajnih nesreća u protekla 24h, jedno lice povrijeđeno

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 0 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice je u blagom padu i iznosi 90,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je u protekla 24 sata šest intervencija.

Javni red i mir remećen je jednom drskim ponašanjem i učestvovanjem u tuči od strane dva lica u naselju Ćoralići.

Na M42, na Lojićki, u nesreći u kojoj je učestvovalo 1 m/v, jedno lice zadobilo je lakše tjelesne povrede.

Još četiri nesreće sa materijalnom štetom na vozilima, bez povrijeđenih lica i sa dva učesnika zabilježene su na R401b na Gnjilavcu, zatim na parking prostoru ispred TC „Ljiljan, na M42 u Pećigradu te na R403, naselje Rajak.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 118  pacijenata, a sanitet je korišten tri puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Obavještavaju se građani  da zbog pojačanog saobraćaja i gužve na parkinzima u  predstojećim danima  praznika  koriste parkinge u drugoj zoni (Žitarnica, Ul. Nurije Pozderca, Ul. 503 slavne brigade i Ulica Indire Pjanić), i alternativne besplatne parkinge (plato FK Krajina i plato SC Alinac).

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju da na širem području Bihaća, Bosanskog Petrovca, Drvara, Mrkonjić Grada i Sarajeva povremeno pada slabiji snijeg, ali se za sada ne zadržava na kolovozu. Kolovoz je mokar ili vlažan, a zbog niskih temperatura skrećemo pažnju na moguću poledicu na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Povodom nastupajućeg praznika Nove godine danas od 12 do 02.01. do 24 sata zabranjuje se prijevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine.