Cazin: Jedno lice povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći, van napona dio 10 kV dv Ljubijankići

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od visokih 15 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice je 80,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je tri intervencije, jedno remećenje javnog reda i mira i dvije saobraćajne nesreće.

Oko 15:30 sati u naselju Gnjilavac došlo je do vrijeđanja te drskog ponašanje jednog lica prema drugom.

U Puškarima jedno lice zadobilo je lakše tjelesne povrede prilikom slijetanja vozila sa ceste, dok je na benzinskoj pumpi „Vejinac“ u Donjoj Lučkoj, u kojoj je učestvovalo 1 m/v, pričinjena materijalna šteta na vozilu, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 76 pacijenata, a sanitet je korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Podsjećamo korisnike parking prostora da je, prema Pravilniku o organizaciji rada javnih parkirališta na području grada Cazina, dana 01.10.2018. godine počeo zimski režim plaćanja parking prostora. Zimski režim naplate je 07:00-19:00 sati u svim zonama.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, od 17:00 sati van napona je dio 10 kV dv Ljubijankići (TS Toromani 2 i GSM Sljeme). Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju da je kolovoz pretežno vlažan ili mokar. Na putevima koji prolaze kroz usjeke i preko planinskih prevoja učestali su odroni zemlje ili kamenja. Vozače upozoravamo i na mjestimično jake udare vjetra u zapadnim i jugozapadnim krajevima naše zemlje.

Pojačan je promet vozila u blizini većih gradskih centara.

Granični prelaz Velika Kladuša-Maljevac još uvijek je zatvoren od strane MUP-a RH, zbog čega je onemogućen promet preko prelaza.

Danas (29.10.) u periodu od 13 do 17 sati zbog radova u Hrvatskoj, doći će do obustave saobraćaja u trajanju od 20 do 30 minuta na GP Ivanica-Gornji Brgat.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog sanacionih radova sporije se saobraća na magistralnom put M-5 Mrkonjić Grad-Ključ.