Cazin: Centar za razvoj inkluzivnih praksi posjetio je premijer Mustafa Ružnić i gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević sa savjetnicima

Hhh

Jučer je u posjeti škole i Centru bio premijer USK mr.Mustafa Ružnić i gradonačelnik grada Cazina mr.Nermin Ogrešević sa savjetnicima.


Održao se i radni sastanak  na kojem su pored uposlenika Centra prisustvovali direktor škole Elvedin Delalić, predsjednik školskog odbora Cazin II škole, koordinatorica Crip-a Bihać Samra Selimović i voditeljica MST Crip-a Bihać Dijana Karabegović. 
Koordinatirica Crip-a Cazin je prisutne upoznala sa načinom rada Centra i predložila premijeru zajednički prijedlog Cripa Cazin i Bihać a sve radi boljeg kvalitetnijeg rada na terenu nabavku asistivne tehnologije  u predškolskim i školskim ustanovama za djecu sa poteškoćama u razvoju na nivou USK kantona.

Gradonačelnika mr.Nermina Ogreševića upoznali smo i o formiranju radne grupe na nivou grada Cazina koja ima za cilj unaprijediti "Zdravu inkluziju" u našem gradu s fokusom na djecu sa poteškoćama u razvoju.

Ono što nam je izrazito drago da su oba prijedloga i uvažena. 
Zahvaljujemo se gradonačelniku mr.Nerminu Ogreševiću na dosadašnjoj nesebičnoj podršci ali isto tako i premijeru kantona Mustafi Ružniću na posjeti našeg Centra, na saslušanju naših zahtjeva i problematikom koju imamo trenutno i na datom obećanju za rješenje iste. A najveće HVALA ide ispred naše djece, korisnika i njihovih roditelja gdje će se upravo nabavkom asistivne tehnologije poboljšati funkcioniranje učenika u školama.

Centar za razvoj inkluzivnih praksi Cazin