Evidentirana dva fizička napada u Cazinu, jedno lice povrijeđeno

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -2 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice je u porastu i iznosi 111,00 cm.

Javni red i mir remećen je tri puta, i to u Ulici cazinskih brigada, gdje je evidentirano „drsko ponašanje, fizički napad, ugrožavanje sigurnosti“ od strane dva lica.

Jedno lice zadobilo je lakše tjelesne povrede (LTP) prilikom fizičkog napada u pekari „Halal“ u Stijeni, dok je u Majetićima došlo do „drskog ponašanja i nepostupanja po nalogu službenog lica“.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 58  pacijenata, a sanitet je korišten tri puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, zbog planiranih radova Podružnice ED Bihać-PJD Cazin na elektro-energetskim objektima dana 26.12.2018. godine doći će do prekida u isporuci električne energije kupcima prema sljedećem rasporedu:

10:00-12:30 sati: Tržac;  
11:30-12:30 sati: Urga.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju da je kolovoz jutros mjestimično vlažan, a zbog niskih temperatura upozoravaju i na moguću poledicu. Posebno izdvajaju puteve u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Jaki udari vjetra učestali su u južnim i jugozapadnim krajevima. Na magistralnom putu M-14 Bihać-Bosanska Otoka vidljivost je smanjena zbog magle. Na sitnije odrone zemlje ili kamenja skreću pažnju u usjecima i na planinskim prevojima.

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog praznika katoličkog Božića, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBIH.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Hum-Šćepan Polje.

Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Izvor: