Cazin: Dva požara, jedno krivično djelo i jedno remećenje javnog reda i mira

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -4 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 95,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata imala je dvije intervencije - krivično djelo "posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga" te jedno remećenje javnog reda i mira "vikom, galamom, drskim ponašanjem, fizičkim napadom" u Ulici žrtava Domovinskog rata. Saobraćajne nezgode nisu zabilježene u protekla 24 sata.

Vatrogasci su imali dvije intervencije:

15:10-16:00 Alinac, požar dimovodnog kanala;

16:15-18:45 Mala Lisa, požar kontejnera.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 98 pacijenata dok sanitet nije korišten.

U području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima došlo je do aktiviranja klizišta u Ulici dr. Irfana Ljubijankića i pucanja vodovodne cijevi. Saobraćaj na ovoj dionici puta je i dalje obustavljen; vozi se alternativnim pravcima.

Što se tiče elektrosnabdjevanja, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, ugaženog i raskvašenog snijega na kolovozu ima u višim predjelima, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo putne pravce: Glamoč-Mlinište i Sokolac-Han Pijesak-Vlasenica. Zbog niskih temperatura upozoravamo i na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na jake udare vjetra upozoravamo na dionicama na području: Bugojna, Mostara, Čapljine, Posušja, Livna i Tomislavgrada. Na svim dionicama savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je na snazi zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme.

Polusatne obustave saobraćaja uz 15 minutno propuštanje vozila, aktuelne su u vremenu od 07 do 16 sati, na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, gdje se izvode sanacioni radovi. Poslije 16 sati na ovoj lokaciji saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima: Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Lanište-Ključ-Mrkonjić Grad.

Zbog praznika pravoslavnog Božića danas od 12 sati do sutra do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Izvor: