Grad Cazin: Dvije saobraćajne nezgode i jedan požar

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -4 stepena Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 87,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata imala je dvije intervencije. Krivičnih djela kao ni remećenja javnog reda i mira nije bilo.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, zabilježene su dvije nezgode. Na lokalnom putu u naselju Prkos došlo je do sudara 2 m/v, na kojima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo. Na parking prostoru ispred Trgovačkog centra "Ljiljan" došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala 3 m/v. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, nema povrijeđenih.

Vatrogasci su imali jednu intervenciju: gašenje požara dimovodnog kanala na Trgu Zlatnih Ljiljana oko 11:15, kraj intervencije u 12:35 sati.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 54 pacijenata dok je sanitet korišten tri puta.

Zbog aktiviranog klizišta i pucanja vodovodnih cijevi na području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima saobraćaj je i dalje obustavljen; vozi se alternativnim pravcima.

Sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, pojačan oprez ovoga jutra savjetujemo vozačima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, zbog magle koja smanjuje vidljivost.

Izdvajamo puteve u dolinama rijeka: Bosne, Save, Sane, Lašve i Vrbasa.

Niske temperature doprinose formiranju poledice, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Upozoravamo i na učestale odrone zemlje ili kamenja i podsjećamo na obavezno posjedovanje zimske opreme.

Zbog izvođenja radova na prevoju Lanište na putnom pravcu Ključ-Bosanski Petrovac, danas od 09 do 16 sati dolazit će do povremenih obustava saobraćaja.

Polusatne obustave saobraćaja uz 15 minutno propuštanje vozila, aktuelne su u vremenu od 07 do 16 sati, na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka, gdje se izvode sanacioni radovi. Poslije 16 sati na ovoj lokaciji saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad danas od 11 do 16 sati, saobraćaj će biti obustavljen, a vozila će se preusmjeravati na putne pravce Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad.

U tunelu Vranduk na magistralnom putu Zenica-Nemila, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.