Cazin: Ekonomska pitanja i razvoj privrede u vrhu prioriteta gradske uprave

.
Prema zvaničnim podacima, u protekle dvije godine u Cazinu je registrirano 70 novih poslovnih subjekata, što je pozitivan trend koji se nastoji unaprijediti novim poslovnim uspjesima...

Vlastite ideje i biznis planove, vlasnici danas uspješnih firmi, uspjeli su razviti zahvaljujući programima poticaja, koje je realizirala Gradska uprava. Time se broj onih koji posluju na prostoru ove lokalne zajednice povećao, uprkos problemima, koje je izazvala pandemija koronavirusa. Dobra je vijest, da se proizvodnja i broj zaposlenih vratio na nivo prije korone.

U Cazinu je zaživjela i Poslovna zona 'Ratkovac', u kojoj se trenutno nalazi jedan poslovni subjekt. Nakon što je završena procedura dodjele zemljišta, njemu će se uskoro pridružiti i ostale kompanije, uključujući i austrijsku firmu, koja bi ovdje trebala zaposliti oko 300 radnika. Kako svako putovanje počinje prvim korakom, tako i Poslovna zona 'Ratkovac' polako ali sigurno postavlja svoje realne ekonomske okvire u novim radnim mjestima i dostatnim uslovima za kompanije koje su već odavno etablirane izvan ovih bh. prostora.