Cazin: Evidentirane tri saobraćajne nesreće, jedno lice povrijeđeno

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 5 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice je 81,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata zabilježila je tri intervencije.

Oko 10:00 sati u naselju Ćuprija došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala 2 m/v. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Jedno lice zadobilo je lakše tjelesne povrede prilikom slijetanja vozilom s ceste na magistralnom putu u naselju Pećigrad.

Treća saobraćajna nesreća zabilježena je oko 14:30 sati na Ostrošcu, u kojoj je došlo do sudara 2 m/v. Materijalna šteta, bez povrijeđenih lica.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražila su u proteklom periodu 63 pacijenta, a sanitet je korišten četiri puta.

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Podsjećamo korisnike parking prostora da je, prema Pravilniku o organizaciji rada javnih parkirališta na području grada Cazina, dana 01.10.2018. godine počeo zimski režim plaćanja parking prostora. Zimski režim naplate je 07:00-19:00 sati u svim zonama.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, zbog planiranih radova Podružnice ED Bihać-PJD Cazin I PJD Velika Kladuša na elektro-energetskim objektima dana 22.10.2018. godine doći će do prekida u isporuci električne energije kupcima prema sljedećem rasporedu:

09:30-12:30 sati trafo-područja: Hadžići-Ćatići, Krakača-Vodovod, Škrgići, Visibaba, Krakača 1,2 i 3, Krakača-Mrcelji, Pećigrad 1,2 i 3, Donja Lučka-Kajtezi, Pećigrad-Farma, Gornja Lučka 1 i 2, Pećigrad-Prepumpna, Mujakići, Rošići, Šturlićka Platnica 1,2 i 3, Skakići, Liskovac 1, 2 i 3, Miskići, Šarići, Đogići i GSM MRKOVINE.

09:30-14:00 sati trafo-područja: Kudići 1, Sabljakovići i Kudići 2-Vodovod.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju na jutarnju maglu koja smanjuje vidljivost; savjetuje se pojačan oprez u kotlinama, uz riječne tokove, kao i u višim predjelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravaju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana je u gradskim centrima. Sve učesnike u saobraćaju pozivamo na oprez i poštivanje saobraćajnih propisa.

 

Zbog sanacionih radova sporije se saobraća na magistralnom put M-5 Mrkonjić Grad-Ključ.

Zbog radova u Crnoj Gori od 09 do 13 i od 15 do 18 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

 

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.