Cazin: Remećenje JRIM od strane migranata, najavljeni prekidi u isporuci struje

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 0 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice je u blagom padu i iznosi 104,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je dvije intervencije kada je u pitanju remećenje javnog reda i mira. Prvo remećenje evidentirano je u hotelu "Sedra", gdje je došlo do "fizičkog napada" između više lica - migranata. U Ulici Indire Pjanić jedno lice remetilo je javni red i mir drskim ponašanjem te prijetnjom da će napasti na život i tijelo drugog lica.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 67 pacijenata, dok je sanitet korišten tri puta.

Vodosnabdjevanje na području Cazina je redovno, bez prekida.  

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova dana 22.03.2019. doći do prekida u isporuci električne energije prema slijedećem rasporedu:

11:00-13:00 sati kupcima trafopodručja: Elkasova rijeka, Ljubijankići 1,2 i 3, Fejzagići, Liđani, Elkići, Ponjevići 1 i 2, Bečići.

Iz BIHAMK-a javljaju da je kolovoz suh i mjestimično vlažan, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan. Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.aprila.

Na magistralnim putevima M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac, M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-17 Nemila-Zenica (kroz tunel Vranduk), vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Zbog povremeno pojačane frekvencije vozila, moguća su duža zadržavanja na mjestu izvođenja radova. Vozače molimo za strpljenje i razumjevanje.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zaržavanja.

Od 25.03. do 17.04. zbog radova u Hrvatskoj, zatvara se granični prelaz Ivanica-Gornji Brgat (za vrijeme ove obustave, bit će omogućen prelaz pješaka).

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.